Beste handwarmers | Beoordeling van gas, elektrisch en wegwerp

by Joost | Last Updated: maart 13, 2020

We bekeken zes van de beste handwarmers op de markt en beoordeelden ze op hun looptijd en warmteafgifte. De algehele winnaar was deze Zippo 8-uurs handwarmer, die op aansteker vloeistof werkt (apart verkrijgbaar).

In dit artikel neem ik je mee door alle topkeuzes voor verschillende situaties en hoe je ze het beste kunt gebruiken tijdens je trip.

De beste handwarmers beoordeeld

Het opwarmen van handen is een onderwerp dat belangrijk is voor klimmers. Dit vormt namelijk een uitdaging omdat je je als klimmer vaak buiten in koeler weer bevindt. De herfst heeft de beste klimtemperaturen, maar het betekent vechten met gevoelloosheid bij elk uitje.

Het nut van handwarmers is niet beperkt tot klimmen. Op skidagen, bergtochten, of zelfs gewoon koude cookouts, zijn handwarmers een belangrijke upgrade van de levenskwaliteit. In deze test was ik op zoek naar de beste handwarmer voor zo veel mogelijk buitentoepassingen.

Dit is een zin die ik niet vaak schrijf, maar elk product maakte een sterk argument voor zichzelf. Ze hebben allemaal sterke en zwakke punten, die zich lenen voor verschillende stijlen en activiteiten.

Handwarmer Afbeeldingen
Beste keus: Zippo 8-uurs handwarmer Zippo handwarmer met aanstekervloeistof

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste elektrische handwarmer: Human Creations EnergyFlux Ellipse Beste elektrische handwarmer human creations energyflux ellipse

(bekijk meer afbeeldingen)

Meeste capaciteit: Human Creations EnergyFlux Enduro Handwarmer human creations Enduro

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste wegwerp-handwarmer: HotHands Beste wegwerp handwarmer hot hands

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste handwarmers beoordeeld

Beste keus: Zippo 8-uurs handwarmer

Ik zal eerlijk zijn:

Aan het begin van deze test was ik zenuwachtig over het in mijn jaszak plaatsen van een apparaat dat aansteker vloeistof verbrandt.

Maar tegen het einde van de test was de Zippo mijn favoriete handwarmer.

De Zippo vereist extra werk. Je moet eerst de kleine plastic brandstoftrechter vullen, de katalytische brander van het apparaat verwijderen, de tank vullen, de brander vervangen en een aansteker gebruiken om het katalytische proces te starten.

Zippo handwarmer met aanstekervloeistof

(bekijk meer afbeeldingen)

Eenmaal aan, kan de (vlamloze) verbranding niet worden gestopt of uitgeschakeld.

De Zippo is rommelig om te vullen, ruikt een beetje naar aanstekervloeistof en moet vóór elke reis worden gevuld. De katalytische brander zal uiteindelijk moeten worden vervangen (Zippo verkoopt extra’s) en je moet afzonderlijke aanstekervloeistof kopen.

Dit zijn kleine ongemakken, maar het is wel noodzakelijk. Als je een warmer wilt die geen moeite kost, is dit niet degene voor jou.

Maar eenmaal aangestoken, was de Zippo de meest betrouwbare en nuttige handwarmer in de test. Het deed zijn naam niet helemaal eer aan, maar ik kreeg ongeveer 7 uur warmte uit een tank met vloeistof. Dat is de langste in de test en de Zippo bleef op een constante hitte.

Het wordt geleverd met een stoffen etui om warmte te verspreiden tijdens gebruik. Daar binnen geplaatst straalt het een zachte gloed van warmte uit.

Het zachte etui van de Zippo is comfortabel in de hand.

Toen mijn handen erg koud waren, gaf ik er de voorkeur aan om de chromen handwarmer uit het zakje te halen, waar het een van de warmste apparaten in de test werd. Warmte kan ruwweg worden aangepast door hoeveel zuurstof de brander ontvangt.

Nog beter, de Zippo is niet fragiel. De elektrische handwarmers konden niet tegen koude, hadden een inconsistente batterijduur en moesten worden beschermd tegen vallen.

De Zippo was eenvoudig, betrouwbaar en uiterst duurzaam. Om het allemaal af te sluiten, op dit moment is de Zippo de goedkoopste van de herbruikbare handwarmers.

De Zippo is rommeliger dan de meeste handwarmers, maar maakt het goed met duurzame hitte en uitstekende betrouwbaarheid.

Bekijk hem hier bij bol.com

Lees ook: dit zijn de beste pop-up tenten van 2 personen tot gezin

Beste elektrische handwarmer: Human Creations EnergyFlux Ellipse

Hier is een raadsel: waarom ging de elektrische warmer met de kleinere batterij langer mee?

Ik weet het antwoord niet, maar dat is wat er tijdens onze tests is gebeurd.

Beste elektrische handwarmer human creations energyflux ellipse

(bekijk meer afbeeldingen)

Met opmerkelijke consistentie zou de kleinere handverwarmer van Human Creations zijn broer of zus dertig minuten tot een uur overleven.

Het is net zo warm, een paar gram lichter en verkoopt voor iets minder. Als gevolg hiervan wordt dit onze keus voor de beste elektrische handwarmer.

Het beste deel van elektrische warmers is de hitte. Buiten in de kou voelden ze het warmst aan. Het geleidende metalen oppervlak voert warmte snel af, maar warmte keert altijd terug na een moment of twee. De Human Creations-warmers waren meestal de snelste manier om gevoelloze vingers op te warmen.

De EnergyFlux Ellipse is de kleinere van de twee, maar het is een mooie vorm. De bedieningselementen zijn eenvoudig: houd de aan / uit-knop ingedrukt voor warmte, tik er nogmaals op om de instelling Hoog in te voeren en houd nogmaals ingedrukt om hem uit te schakelen. Drie blauwe lampjes geven batterijniveaus aan.

Waar de elektrische warmers moeite mee hadden was consistentie. Human Creations adverteert een levensduur van 6,5 uur op kamertemperatuur, waarvan ik vond dat de ellipse die routinematig kon overschrijden.

Maar buitenshuis in de kou, had het moeite om 6 uur te breken en stierf soms een uur of twee eerder. Dit is een eigenaardigheid van elektrische warmers en Human Creations erkent het feit met een asterisk in hun marketing.

Om de levensduur bij kamertemperatuur te noemen is een beetje een wassen neus natuurlijk, en is ook waarom de Zippo de algehele beste keus blijft.

Toch is het frustrerend om onzeker te zijn wanneer je handwarmer het zal opgeven.

Als een kleine bonus, kunnen de elektrische warmers worden gebruikt als batterijpakketten om apparaten op te laden. 5200 mAh is niet zo veel, maar het klaart de klus.

Vanwege hun warmte en eenvoudige herbruikbaarheid zijn elektrische handwarmers een kijkje waard, en de Ellipse was onze favoriet.

Bekijk hem hier bij Amazon

Beste wegwerp-handwarmer: HotHands

HotHands is een favoriet in de wereld van wegwerpverwarmers, en ze zijn erin geslaagd hun rivaliserende Grabbers te overtreffen in de tests.

Beste wegwerp handwarmer hot hands

(bekijk meer afbeeldingen)

De traditionele HotHands-handwarmers waren niet de heetste. Ze bieden niet zoveel oppervlakte als de Super Warmer of de herbruikbare warmers. In het eerste uur of twee na activering voelden de Grabber-warmers vaak warmer aan.

Maar de HotHands was consistent: hij was heet genoeg en bleef gedurende zijn hele levensduur heet.

De Grabber-handwarmers hadden daarentegen de neiging om aanvankelijk te flitsen en vervolgens te verdwijnen.

De kleinere warmers zijn niet zo heet als de grotere HotHands Super Warmer, maar in onze tests waren ze consistenter. Ze kwamen ook in de buurt van hun geadverteerde 10-uursleven.

Het grote voordeel van handwarmers voor eenmalig gebruik is duurzaamheid. Als je een warmer in je zak stopt (wat ik vaak doe als ik buiten klim), gooi je het aan het einde van de dag weg.

Wanneer een warmer opraakt, kun je gewoon een andere pakken- en de HotHands-warmers zijn licht genoeg om er voldoende van mee te nemen.

De kleinere warmer is een goede maat voor veel toepassingen, zoals in klimhandschoenen. Voeg eraan toe dat je twee keer zoveel warmers per pakket krijgt, en het is duidelijk waarom de HotHands-warmers onze favoriete wegwerpoptie waren. Ze zijn redelijk warm, consistent en duurzaam genoeg om overal naartoe te gaan.

Lees meer: rugtassen en dry bags beoordeeld die je spullen en camera’s droog zullen houden

Grabbers Handwarmer

De Grabbers-warmer scoorde het laagst in deze test, maar dat is niet omdat het bijzonder slecht was.

In de periode na activering (~ 30-120 minuten) waren Grabbers vaak de heetste wegwerphandwarmers.

Helaas, na die eerste piek, werden de Grabbers zwakker. Op uur 2 of 3 waren ze merkbaar zwakker dan de HotHands.

En hoewel ze hun geadverteerde levensduur van 7 uur overschreden, konden ze de 10-uur looptijd van de HotHands niet raken.

De Grabbers hebben alleen zin voor gespecialiseerde taken. Als je een wegwerpverwarmer voor relatief korte periodes nodig hebt (zoals een verzendpoging tijdens een klim), is de Grabbers-warmer van meet af aan de heetste. Maar als je een meer consistente warmte verkiest, wend je je tot de HotHands.

De Grabbers zijn hier te koop bij bol.com

Hoe kies je de beste handwarmers?

Herbruikbare handwarmers zijn veel duurder dan wegwerpwarmers, maar je hoeft ze maar één keer te kopen. Als je zelden handwarmers gebruikt, is de investering misschien niet logisch, maar anders zijn herbruikbare apparaten het bekijken waard. Ze zijn aanzienlijk heter en bieden een meer uniforme warmtebron.

De nadelen zijn duurzaamheid en grootte. Herbruikbare warmers hebben onderhoud nodig, wat betekent dat ze niet kunnen worden vergeten of vernield.

Vanwege de extra grootte passen herbruikbare warmers niet in de meeste handschoenen – ze werken het beste in een zak of als een snelle manier om de kootjes op te warmen.

Er zijn twee soorten herbruikbare handwarmers:

Elektrische handwarmers moeten de avond ervoor worden opgeladen.

Wegwerp handwarmers zijn goedkoop, duurzaam en gaan lang mee. Je hoeft je geen zorgen te maken over het breken of beschadigen, en als je er een verliest kun je gewoon een andere openen. Ze zijn de lichtste warmers, wat een voordeel is op reizen in het binnenland.

Bij het testen waren wegwerpverwarmers echter minder heet en minder uniform. Ze waren langzamer om koude handen op te warmen en vertoonden meer variabiliteit tussen topprestaties en lage prestaties.

Als het stijf wordt, kan de warmte verdwijnen totdat de warmer opnieuw wordt geschud. Het gemak is geweldig, maar wegwerpverwarmers zijn niet het meest efficiënte verwarmingssysteem.

Alle wegwerpverwarmers werken op een chemische reactie die ijzerpoeder oxideert. Ze vereisen geen onderhoud of voorbereiding en beginnen te reageren bij contact met lucht. Het kan ongeveer een half uur duren om warmte op te bouwen.

Lees meer: de beste outdoor horloges voor een tocht in de natuur