Verschillende herenstijlen met capuchon

  • Posted on
  • By Joost
  • 0
Verschillende herenstijlen met capuchon

De capuchon heeft eigenlijk altijd een vrij functionele rol gehad in de fashion geschiedenis. Het aanhangsel aan je jas of trui heeft voornamelijk gediend om het hoofd te beschermen tegen weersinvloeden.

 

Bijvoorbeeld tegen de regen, de kou of de wind. Het woord is een leenwoord uit het Frans en betekent zoveel als hoofdkap.

 

Eeuwig populair

Monniken dragen een capuchon al sinds eeuwen, maar het was rond 1930 dat de capuchon hét icoon van sportswear werd en vanaf toen veel gedragen door sporters. De eerste sweatshirts met een capuchon, ofwel hoodies, werden in die tijd ontwikkeld om… je raad het al: sporters warm en droog te houden in gruwelijk weer.

 

Sindsdien is de capuchon van praktisch aanhangsel tot een echte modetrend geworden, geliefd door voetballers, skateboarders, snowboarders, universiteits studenten en de modewereld. Wij geven je hier drie geslaagde heren looks met een capuchon om je op weg te helpen.

 

Capuchon in een outfit met laagjes

Er bestaan verschillende stijlen om een capuchon te dragen. Bijvoorbeeld als een deel van een gelaagde look kan het worden gezien als een onopvallende, maar leuke toevoeging aan je outfit. Een trui of sweater met capuchon is een uitstekend item om jouw gelaagde look mee te creëren en om indien nodig ook gelijk warm te blijven.

 

Om het juiste effect te creëren, zou je een capuchon-shirt met een rits kunnen dragen op een simpel wit t-shirt, zonder kraag, en daarover heen jouw jacket of jas. Combineer dit met skinny jeans en een paar van de laatste sneakers voor een geslaagde, gelaagde look.

 

Een lederen jacket over de capuchon-sweater gecombineerd met hoge boots is ook een spannende optie om deze gelaagde look tot zijn recht te brengen. Een prima outfit voor een avondje in de kroeg.

 

De capuchon als deel van een sportieve vrijetijds look

Met de twee C’s in de mode zal je altijd veel fans vergaren. De capuchon is simpelweg Comfortabel en altijd Cool. Hoewel het oorspronkelijk vooral onderdeel van sportswear was, hebben de designers van tegenwoordig ervoor gezorgd dat je niet eens een topsporter hoeft te zijn om er ook cool en comfortabel bij te lopen met een capuchon. De grote en logge hoodies van vroeger zijn inmiddels vervangen door hippe capuchons, gemaakt van lichte en zachte stoffen en met een goede pasvorm.

 

Om de sportieve vrijetijds look te creëren heb je een passend capuchon-shirt nodig, een trainingsbroek en een paar leren sneakers. Wanneer je deze gepast nochalant met elkaar combineert bereik je precies die mooie balans tussen comfortabel en cool.

 

Corporate capuchon

Wist je dat je jouw capuchon zelfs op het werk zou kunnen dragen? Het is helemaal niet gek meer dat je jouw capuchon-shirt combineert met een blazer en nette broek. Zo loop je ook op de werkvloer comfortabel en toch stijlvol rond.

 

Maar natuurlijk hebben we het wel over een goed-zittend capuchon-shirt van kwaliteits materiaal, het liefst een met effen basiskleur en een onopvallende rits. Die trek je dan over jouw hemd aan, met vervolgens jouw jas of blazer erover.

 

En om het geheel af te maken, draag je daaronder een op maat gemaakte pantalon broek en mooie werkschoenen. Indien je gaat voor een hippere look, kom je zeker ook weg met de outfit als je daaronder witte sneakers aandoet. Binnen de regels, maar dan met een vleugje rebellie!

 

Algemene tips voor het dragen van een capuchon

Ben je een fan van de capuchon, maar ook fan van je portemonnee, kies dan een model dat tijdloos is. Het liefst in een neutrale kleur, zwart, blue-black of grijs zonder opvallende logo’s. Daarmee heb je een ideaal stuk om talloze combinaties te maken met de andere kledingstukken die je al in je kast hebt hangen.


Kijk eens op capuchonfahion.nl voor de laatste heren mode, van basic hoodies tot nettere shirts met capuchon. Ze bieden een uitgebreid assortiment voor heren, waarin je zeker wat mooie stukken zal tegenkomen om jouw eigen capuchon look te creëren.

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published
* Required fields
By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this message More on cookies »