Welke kleur bretels passen erbij? Zo kun je ze met je outfit matchen

door Joost Nusselder | Geupdate op:  april 14, 2019
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

De bretels springen in het oog, dan moet je je ook afvragen: welke kleur bretels passen erbij? Wij hebben wat tips.

Het samenstellen van je outfit bestaat uit het maken van afwegingen. Wat wil je afstemmen met wat? Teveel afstemmen gaat zeker niet leuk staan en nét niet afstemmen is het foutste wat je kunt doen.

Bij je bretels is het misschien nog wel het lastigste. Je hebt namelijk geen setjes bretels met stropdas of met pochet. Wil je deze afstemmen, dan ga je bijna altijd nét niet de juiste kleur krijgen, al is het alleen al doordat stropdassen vaak een zijdeglans hebben en bretels van elastisch materiaal zijn. We hebben aardig wat inspiratie op onze bretels categorie pagina.

Welke kleur bretels passen erbij?

Ons advies is om zeker niet dezelfde kleur te gebruiken als je stropdas. Ze zitten er te dicht bij en dan zou het eigenlijk één kleurblok vormen. Dat zou net hetzelfde zijn als je colbertje afstemmen met je stropdas, dat wordt nooit mooi. Je riem moet je altijd afstemmen met je schoenen, dat kan met bretels en je pak ook alhoewel je opties dan wel erg beperkt zijn. De meeste schoenen zijn bruin of zwart en dat wil je misschien niet altijd met je bretels ook doen.

Verder vinden een hele hoop mensen dat je je bretels helemaal niet op moet laten vallen en dat je een donkere kleur moet kiezen die bij je donkere overhemd past, bijvoorbeeld zwart of donkerbruin. Het fungeert als een soort ondergoed en is functioneel bedoelt om je broek omhoog te houden. Vragen of je je bretels bij je stropdas moet matchen is dan net hetzelfde als vragen of je je onderbroek in dezelfde kleur moet dragen als je das.

Maar wil je wel een wat uitgesproken look dan is het beste alternatief voor het afstemmen van je bretels op je outfit die wij hebben gevonden is zorgen dat het leer van de bevestiging van de knopen of de clips is afgestemd met je schoenen, de bretels kunnen verder dan een kleur zijn die je wilt en kun je bijvoorbeeld nog subtiel afstemmen met iets kleins in je outfit zoals met je sokken of met je pochet. Fel rode bretels bijvoorbeeld met rode sokken is een look om impact te maken.

Joost Nusselder, de oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.