Bretels dragen

Bretels dragen

Lekkere retro look met BRETELS. Ga weer terug naar tijdperken waarin Bretels veel gedragen werden. In klassieke stijl met leer en knoopjes of meer moderne bretels, het kan allemaal.....

Zwarte Bretels dragen

Met grijs overhemd en zwarte spijkerbroek. Zwarte Bretels dragen is eenvoudig en ze zijn gemakkelijk te combineren. Zwart staat altijd goed bij grijs maar ook wit en er zijn gemakkelijk meer items te vinden om erbij te passen, zoals zwarte spijkerbroeken.

Als je helemaal goed wilt kiezen is het gestreepte patroon van de zwarte bretels altijd een goede samenwerking met ruitjes. Het is helemaal in tegenwoordig om verschillene patronen te combineren dus je zou ook kunnen denken aan dots in je overhemd of stropdas. Hieronder hebben we een leuke look samengesteld met bretels en vlinderdas op een spijkerbroek. Lekker casual en simpel te combineren.

Lees verder voor nog meer ideeën die we hebben opgedaan door goed te letten op het straatbeeld van de afgelopen jaren.

Bretels dragen met knopen

Bretels met knopen

Retro Look met Vlinderdas en geruit overhemd. Lekker Quirky, Bretels met knopen zijn echt retro en weer helemaal terug. Of je ze nu draagt in een look als deze met nog veel meer retro invloeden zoals het geruite overhemd en de vlinderdas, de bretels en vlinderdas look kun je bijvoorbeeld ook altijd gebruiken.

Gewone bretels zijn ook leuk maar bretels met knopen zijn nu weer in omdat ze zo retro zijn. Retro tintjes zie je overal terugkomen en je hoeft echt niet je hele outfit retro te maken, maar alleen 1 zo’n item zoals deze bretels met knopen als retro vleugje toegevoegd aan je outfit maakt het wel leuk en speels.

Jort kelder bretels dragen

Jort Kelder Bretels dragen

Hoe draagt hij zijn Bretels? Ben jij ook zo benieuwd hoe Jort Kelder dat altijd doet? Zijn stijl ‘hangt’ letterlijk aan zijn bretels en dat is echt zijn signature look.

Maar wat voor bretels zou Jort Kelder kiezen? Ik zie hem altijd in bretels met felle kleuren of gestreepte bretels. Het lijkt wel een beetje of dat zijn vaste keuzes zijn. Ik denk ook zodat ze extra opvallen ten opzichte van de rest van de kleding in zijn outfit. Hij heeft felle kleuren zoals felrood maar ook strakke gestreepte bretels die hij vaak draagt.

Waarbij draagt hij deze bretels dan? Naast natuurlijk de obvious keuze voor perfect zittende maatpakken zie je hem ook juist regelmatig zonder jasje. Ondertussen is hij echt bekend om zijn gestreepte overhemden, maar draagt eigenlijk ook heel vaak een basic blauw overhemd van goede kwaliteit. Misschien dat omdat het minder opvalt hij hier minder bekend om staat. De bretels komen bij beide overhemden in ieder geval erg goed uit door patroon of felle kleuren op meer basis overhemden.

Dagelijks een Jort Kelder Bretels Look?

Niet iedereen zal het dagelijks dragen zoals Jort Kelder doet, maar het is wel leuk om in je arsenaal te hebben en bij die speciale gelegenheden uit de kast te trekken. Misschien niet altijd in de mode maar het is toch even een wow-factor, die Jort Kelder Bretels……Je kan zeggen wat je wil, maar hij valt wel op. En je hoeft de Jort Kelder Bretels niet per se bij hoogwaterbroeken te dragen, je kunt ook voor een iets traditionelere aanpak gaan en het hoeft ook helemaal niet altijd in hele felle kleuren natuurlijk.


echt leren bretels dragen

Leren Bretels op je Bruiloft

Stijlvol en toch stoer, draag leren bretels op je bruiloft. 

 

Je ziet ze niet veel meer tegenwoordig maar het is wel weer in opkomst. De bretels helemaal van echt leer. Waarschijnlijk omdat ze iets minder meegeven dan de elastische variant die je nu vaak ziet. De pasvorm moet wel goed zijn, maar meestal te verstellen met mooie robuuste gespen die de look weer een beetje af maken.

 

Bij deze bruiloft hebben ze voor iedereen de stijl op elkaar afgestemd. Wit overhemd en sotere leren bretels. Het geheel is leuk afgemaakt door allemaal dezelfde kleur das te nemen. Alleen is de bruidegom in volledige stropdas en heeft de rest een vlinderdasje in dezelfde kleur. Leuk idee! Hoe wil jij jouw bretels dragen?

Broek met bretels

 

Nu heb je wat mogelijkheden opgedaan in hoe je ze kunt stijlen met je outfit. Hoe heb ik nu daadwerkelijk een broek met bretels? En hoe maak ik de knopen ervoor vast aan mijn broek? Wanneer je een kant en klare broek koopt waar de bretels al aanzitten, dan zijn het eigenlijk altijd bretels met knopen. Daarom wil ik hier ook vooral focussen op deze soort bretels met bretelknopen.

Je kunt natuurlijk kant en klare bretels aan een broek kopen, maar als je losse koopt dan kun je ze aan je favoriete jeans vastmaken. Zelfs aan meerdere broeken als je wat extra knopen koopt.

Wanneer je voor een spijkerbroek gaat, maak dan de knopen vast aan de buitenkant. Dit is meestal meer de "arbeiders" look en past beter bij de stijl van een spijkerbroek. De bretels kopen van English Fashion geeft je een leuk cadeau hebben allemaal naald en garen en knopen meegeleverd dus dan kun je gelijk aan de slag. Anders kun je ook in een hobbywinkel wat leuke knopen kopen natuurlijk. 

Bretels knopen aanzettenMaak ze aan de buitenkant vast. De eerste knoop bevestig je net naast de eerste lussen vanaf de voorkant (bij je rits sluiting) en zo heb je de beste plaats om de knopen aan te zetten. Dus aan de buitenkant van de lus, verder van de rits af. Bevestig de knoop aan de buitenkant, ongeveer halverwege tussen de bovenkant van je broek en waar de bovenste rand stopt. De tweede knoop zet je op een kleine afstand van de eerste. Houd het leer van de bevestigingspunten ervoor om de afstand in te schatten. Zo kun je zelf de afstand bepalen. 

Broek met Bretels

Hetzelfde doe je aan de andere zijkant, zorg dat de afstand gelijk is. Niets is zo jammer als de bandjes die wijder van elkaar afstaan dan de andere kant. De achterkant doe je hetzelfde aan het midden van je broek. Zorg daarbij dat de afstand goed is maar de band precies door het midden zal gaan. Het gaat allemaal om de symmetrie bij het knopen aanzetten.

bretels met knopen vastmaken 

Bij pantalons, bijvoorbeeld voor een pak, doe je eigenlijk exact hetzelfde maar in plaats van aan de binnenkant. Ik zet ze zelf altijd aan de binnenkant iets verder naar onderen omdat de plooiband van een pantalon altijd wat dunner is en het midden ervan dus verder omhoog zit dan bij jeans. Dat geeft het wat meer stevigheid en valt het leer van de bretels wat beter in de plooi wanneer je ze draagt.

 

Reacties

  1. Theo Jansen Theo Jansen

    Zou graag het model soort bretels willen die Jort Kelder draagt
    Ook de laatst geziene lederen en ook met blauwe streep

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden