Bretels en Riem: Not done!

 • Geplaatst op
 • Door Joost
 • Geplaatst in Bretels, Tips
 • 1
Bretels en Riem: Not done!

Bretels en Riem: Not done! We bekijken beide kanten van het verhaal, Fashion statement of gewoon not done....

Heel af en toe zie je het wel op catwalks, bretels en riem gecombineerd. Maar het kan daar juist zo'n statement maken omdat het eigenlijk zo ongeloofelijk not done is.

 

Hier zijn een paar redenen om aan te geven waarom het echt niet kan. Kleding is natuurlijk heel leuk maar het belangrijkste met accessoires, zeker voor mannen, is dat het ook wel iets van functionaliteit moet meebrengen. De combinatie van bretels en riem valt dan eigenlijk meteen al af. Eén van de twee is helemaal overbodig en dus niet functioneel.

 

Het schiet ook zijn doel voorbij. Even over de functionaliteit van de bretels, vaak worden ze gedragen omdat de riem de mannelijke "muffin top" te veel accentueert. Bij een wat grote buik helpt het dan om geen riem aan te doen en voor een andere optie te kiezen om de broek omhoog te houden. Wanneer je een riem draagt worden deze "flappen" toch geaccentueerd, en de bretels duwen het geheel dan ook nog eens verder naar binnen om nog meer de aandacht op te vragen. Precies wat je niet wilt dus.

 

Het lijkt een beetje doemdenken. Zou niet alleen een pessimist denken: "als de een het begeeft heb ik altijd de ander nog?" Zo lijkt het in ieder geval bij anderen, en wil jij een pessimist zijn?

 

Verder ziet het er gewoon echt niet uit en alsof je niet weet wat je aan het doen bent. Stel dat iemand niet achter je rug om erover lacht en hij daadwerkelijk aan je vraagt waarom je ze beide draagt, vraag jezelf dan eens af: zou je dan een goed antwoord hebben? Of sta je met je mond vol tanden?

 

Biertje hieronder heeft op zich nog wel een goede reactie. De riem kan het geheel nog netjes ophouden. Bedankt voor de tip! Dus de bretels toch verbergen zodat je ze niet ziet. De riem is het enige wat zichtbaar is en zorgt ervoor dat je 1. netjes eruit ziet met een riem in plaats van een kale broek, en 2. de gehele broek omhoog wordt gehouden, niet alleen de plekken waar de clips zitten. Dat is dus ook een manier om ze te dragen.

 

En ik zou het van beide kanten belichten. Maar eigenlijk is er geen enkel voordeel te benoemen. De enige reden dat je dit zult zien is om over the top te gaan zoals soms op catwalks of om een typetje neer te zetten in films of series waarin een gigantische kneus wordt neergezet. Best om hier vandaan te blijven en houd het voor jezelf ook gewoon lekker functioneel, draag nooit bretels en riem samen!

 

We hebben ze in ieder geval beide. Onze main focus is bretels en die kun je hier vinden op onze categorie pagina. Maar we hebben ook nog overige herenaccessoires mocht je een riem zoeken.

Reacties

 1. biertje biertje

  ik draag gewoon beide
  sins kort bretels op een spijkerbroek onder T-shirt en de riem zorgt er voor dat de broek netjes zit en in ze geheel omhoog zit en niet op de punten waar de bretels vast zitten
  omdat ik een buik heb en allen een riem draag blijf je nog aan je broek trekken om omhoog te houden
  ik draag dus gewoon beide
  en bevalt goet
  bretels zijn niet zichtbaar maar onder de kleding

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »