Hoe vouw je een pochet

Hoe vouw je een pochet

Hoe vouw je een pochet. Dat kan natuurlijk op meerdere manieren. Wij hebben er een aantal voor je verzameld.

HOE VOUW JE EEN POCHET?
 

Je eerste Pochet, hoe vouw je hem?Er zijn heel veel verschillende manieren om je pochet te dragen. Maar wat zijn nou goede tips & tricks?

Wij hebben een aantal basis tips voor je verzameld voor een perfecte style voor dit zakdoekje voor je colbert, maar verder naar onder hebben we ook nog onze favoriete voor gevorderden geplaatst. Zo zit er hopelijk voor elk niveau van drager wat bij. Ken je de basics al? Scroll dan gerust naar beneden voor echte uitgebreide vouw wijzen om te proberen.

Pochetje vouwen - how to?
THE BASICS
 

Begin bij het beginWe hebben hier eerst een aantal simpele oplossingen voor je gevonden om te beginnen in het Pochet vouwen. Niet iedereen heeft ervaring in het vouwen wanneer ze beginnen met een pochet dragen en soms zijn de basics ook uiteindelijk gewoon de beste vorm van vouwen. Het is namelijk gelijk voor iedereen herkenbaar en een meer basic fold staat ook wat zakelijker.

De Classic Fold bijvoorbeeld, is een stijlvolle oplossing die heel gemakkelijk is uit te voeren. Ik gebruik hem nog steeds heel vaak omdat je niet altijd een hele uitgebreide vouw wil in je Outfit. De Classic Fold is simpel zodat hij niet al te veel aandacht trekt. Harvey Specter in Suits gebruikt deze Fold altijd en hij staat ook erg zakelijk. Hier is een afbeelding waarop je precies kunt zien hoe je je Pochet in deze klassieke stijl vouwt.

hoe vouw je een pochet?

De Unstructured Fold is ook een simpele keuze en geeft gelijk wat meer volume aan het Pochet. Je hebt van elke punt van het Pochet de piekjes naar boven laten staan zodat elke punt boven het borstzakje uitsteekt. Het moet een beetje warrig (ongestructureerd) blijven zitten, dus niet perfectioneren, en geeft een casual uitstraling.

De Peaked Fold zie je ook vaak terugkomen. Hij is ook netjes te gebruiken, net als de Classic Fold, en laat toch een wat groter gedeelte van het Pochet zien. Gemakkelijk uit te voeren en een superstijlvolle Look.NIVEAU 2
 

De Stairs Fold Mooi, niveau 1 hebben we gehad. Mocht je nog nooit een pochet hebben gevouwen dan heb je nu hopelijk wat tools om je eerste stappen te zetten. De Classic Fold voor een zakelijke meeting en meteen ook nog twee manieren met wat meer volume voor bijvoorbeeld een feestje of een dagje uit.
 
Dan zien we met iets meer moeilijkheid van vouwen de Stairs Fold. Meteen leuk want je ziet hem niet zo vaak. De Stairs Fold laat zien dat je aandacht besteedt aan je Look.

Het geeft gelijk een lekker groot oppervlakte doordat je met een aantal lagen boven het borstzakje uitkomt. Je ziet gelijk in 1 oogopslag dat het vouwen ervan best wat moeite heeft gekost.

Een heel groot voordeel is ook nog dat hij altijd goed op zijn plek blijft zitten. Dit komt omdat het pochet door een aantal keer vouwen best wat volume heeft gekregen. Zo zakt zelfs het gladste satijnen Pochet niet weg. Je moet wel best een groot Pochet gebruiken om hem succesvol uit te voeren.

Pochet Stairs vouwPochet Stairs vouw2
ECHT UITGEBREID - DE ROOS
 

En als je écht je best wilt doen?Als je al een tijdje bezig bent met Pochetten dragen en je wilt af en toe eens wat anders, wat doe je dan nog? Dan ga je echt aan de slag met vouwen. Net als origami gaat het om schoonheid te maken met een "simpele" vouw.

De Roos is er zo eentje om de perfecte zakdoek in je colbert te krijgen. Hier staat hij stap voor stap uitgewerkt.

Pochet vouwen - de Roos

Het lijkt heel simpel, het zijn maar weinig stappen, en dat is het eigenlijk ook wel. Maar om hem echt goed te laten vallen in je borstzak vergt vaak nog best een aantal pogingen. Hier gaat het er ook om dat je een wat groter Pochet gebruikt zoals je ook kunt vinden op onze Pochet Categorie Shop waar we verschillende maten hebben.

Om af te sluiten nog een laatste voorbeeld van een mooie vouw die je gelijk kunt aan gebruiken. Er zijn natuurlijk veel meer manieren om ze te vouwen dus ga op zoek en leef je uit. Dat is het leuke er natuurlijk van, de zelf expressie zowieso al omdat je een pochet draagt, wat je al steeds meer ziet maar nog helemaal niet zo alledaags is. Het combineren van kleuren en patronen kun je ook al meenemen. En nu met deze inspiratie ook de manier van het vouwen van je Pochet. Heel veel plezier met het vouwen en ik hoop dat je wat inspiratie hebt opgedaan :)

pochetten vouwen 3 peaked


Wat achtergrond over het PochetAls je nu nog steeds leest ben je vast erg geïnteresseerd in dit heren accessoire. Ik vertel je dan ook graag nog wat over de achtergrond van het zakdoek voor in je colbert, oftewel het Pochet.
 Natuurlijk ontstaan vanuit de behoefte om iets bij te dragen waarmee je je voorhoofd kon afvegen op een warme dag of eventueel je neus snuiten, het is dus ook echt wel vanuit een zakdoek ontstaan en heeft zich ontwikkeld naar de buitenkant, als fashion item voor in het borstzakje van je colbert. Maar wist je dat ze al werden bijgedragen sinds de oude grieken en romeinen? Daarna raakten ze een beetje in de vergetelheid en in de middeleeuwen werden ze eigenlijk alleen nog op het hoofd gedragen tijdens het werken, tenminste, dat soort doeken leken het meeste op wat de grieken en romeinen al gebruikten.
 Pas in de 16e eeuw kwamen deze pochetten weer terug in de zakken van edele heren, hoewel onzichtbaar in de broekzak. Al die tijd waren het dus alleen écht zakdoeken die we hebben gezien maar het pochet is dus wel echt ontstaan vanuit de zakdoek. Niet eerder dan het begin van de 20ste eeuw werden ze ook verplaatst naar de borstzaak en kwamen allerlei patronen en gebruik van stoffen naar voren. Toen werd het een echt mode item waarmee je kon laten zien dat je geld had om zo'n extra accessoire ook mooi als stijlitem te kunnen gebruiken.
 In de jaren 30 en 40 werd het pas echt een hype omdat grote hollywood sterren het toen begonnen te dragen. En met alles, zodra sterren het gaan doen volgt het grote publiek later en werd het een ware hit. Toen ontstonden ook de eerste wilde vouw wijzen om je pochet prominent in je borstzak te laten zien.Wanneer moet ik een pochet dragen?Het antwoord is simpel. Als je net iets netter wilt gaan dan normaal. Ga je normaal in spijkerbroek? Dan volstaat een blazer met een net gevouwen pochet (of als de belgen het noemen: stoeferke) natuurlijk al. Ga je in je dagelijks leven al vaak in pak naar kantoor? Dan is een pochet net dat extra beetje netheid. Wanneer moet ik een pochet dragen? Nette zakelijke meetings of een net feestje.

Mighty Good Man: Men's Fashion Boutique helpt je graag met jouw stijl.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »