Kun je bretels dragen met een broek die riemlussen heeft?

Kun je bretels dragen met een broek die riemlussen heeft?

Het is een kwestie van redundantie van functie. Als er riemlussen op de broek zitten, kun je dus een riem omdoen, wat helpt om je broek op te houden. Bretels hebben hetzelfde doel ...


Naar onze mening is het absoluut acceptabel om bretels te dragen op broeken die ook riemlussen hebben. Traditioneel gezien is het alleen wat dubbelop en minder netjes, net als met je bretels laten zien zonder gilet of cummerbund.

 

 

Kun je bretels met riemlussen dragen?


Het dragen van bretels met riemlussen aan je broek is op zijn minst een twistpunt, en niet een die verward moet worden met het dragen van een riem met bretels, want dat is sowieso echt heel erg verkeerd!

 

Maar het feit dat je riemlussen op je broek hebt betekent nog niet dat je ze ook moet gebruiken. De reden waarom dit zo hevig wordt besproken, is vanwege redundantie en traditie.

 

Laten we beginnen met het puristische argument. De kleermakerspurist zal zeggen: riemlussen of knopen voor je bretels. Het is het een of het ander. Punt uit. Einde van de discussie. Waarom? Het is een kwestie van redundantie van functie en dus totaal onzinnig.

 

Als er riemlussen op de broek zitten, kun je dus een riem omdoen, wat helpt om je broek op te houden. Bretels hebben hetzelfde doel. Dus het dragen van bretels op broeken die riemlussen hebben, zal een purist je vertellen, is absoluut absurd en waardig van spot.

 

bretels op een broek zonder riemlussen

(foto: businessinsider.com)

 

 

Bretels én riemlussen

 

Er is echter een andere school van denken gebaseerd op het uitgangspunt van veelzijdigheid. Er zijn mannen, waarschijnlijk mannen zoals jij, die bereid zijn te investeren in bretels en maatpakken.

 

Als je dat soort geld voor kleding overhebt, kan je het eerlijk gezegd een man niet verwijten dat hij de optie wil houden om ook af en toe een riem te dragen met zijn dure pak. Dus dit type persoon krijgt een broek met zowel riemlussen als ook knopen voor bretels.

 

bretels op een broek met riemlussen

(foto: rakuten.com)

 

 

Wat is onze mening over dit probleem? Nou, als je de site een tijdje hebt gelezen, weet je precies waar wij staan op het gebied van traditie en bretels.

 

Naar onze mening is het absoluut acceptabel om bretels te dragen op broeken die ook riemlussen hebben. Wij doen het zelf en zo ook veel van onze klanten.

 

 

Genoeg inspiratie opgedaan?

Alle bretels zijn ook te vinden in onze webshop. Zoek je stijlvolle bretels voor die ene speciale gelegenheid of wil zoek je een retro bretel voor naar school of werk? Voor elke outfit is er wel een passende bretel te vinden.

zwarte bretels voor een smoking

Zwarte bretels met knopen

€49,99

Naar de webshop
classy witte bretels voor bij een smoking

Bretels wit met leer en knopen

€36,99

Naar de webshop

Zwarte bretels met pinstripe

€49,99

Naar de webshop

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »