Kleding voor een zakelijke meeting | Herenlooks om indruk te maken

door sulo | Geupdate op:  14 maart 2020
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

De beste looks voor een ZAKELIJKE MEETING. Als je dan echt netjes moet naar je werk of voor een speciale gelegenheid, dan hebben we hier een paar tips voor je…..

Polkadot Stropdas en Pochet

zakelijk-business-pak
Tezamen met een Stropdas Clip bij dit zwarte kostuum. Een Stropdas Clip maakt een look helemaal af. Niet alleen omdat het netjes staat, maar ook nog eens omdat de clip alles op zijn plek houdt zodat jij je geen zorgen meer hoeft te maken of alles nog wel goed zit.

We hebben hier een aantal stropdas clips voor je opgezocht en uitgelicht. De rest van deze strakke business look hebben we ook meteen erbij gezet zodat je gelijk aan de slag kunt om je look te verfraaien.

De Stropdas Clip bestaat al heel lang en werd ook veelvuldig gebruikt als indicatie dat je hoorde bij een bepaalde exclusieve club. Hij leent zich namelijk uitstekend voor het plaatsen van een embleem of logo en is altijd goed zichtbaar.

Ze worden niet meer zo vaak gedragen dus het is gelijk een perfecte manier om je te onderscheiden met een kleine simpele toevoeging aan je outfit. 

Overhemden met een Wide Spread Boord

overhemden-met-een-widespread-boord

Worden vooral zakelijk gedragen met een stropdas. Ok, je bent er aan toe. Je gaat een Overhemd met een Wide Spread Boord kopen. Waarschijnlijk omdat je het perfecte overhemd zoekt waarbij de stropdas mooi valt.

De Wide Spread Boord is altijd een goede, strakke en zakelijke keuze voor de stropdas-drager. Vooral als je stropdassen van wat dikker materiaal gebruikt zijn diot soort kragen een uitkomst.

Het kenmerkende van de Wide Spread Boord is dat de punten van de kraag verder uitelkaar staan en verder zijn weggesneden. Zo zitten ze vaak in een rechte lijn op elkaar aangesloten in plaats van de punten naar beneden.

Je zag ze een tijd vooral in de financiële dienstverlening en advocatuur maar kunnen tegenwoordig perfect in elke kantoor setting met bijvoorbeeld een geruit pak voor een klassieke uitstraling.

Ook zie je steeds meer mannen een wide spread boord zonder stropdas dragen. Het lijkt dan bijna al vrijdag aan het einde van de dag wanneer je de stad in trekt voor een borreltje, maar dan gewoon door de weeks als fashion statement.

Heb jij al een overhemd met wide spread boord?

Zakelijke tas

Je tas aan vervanging toe? Of je eerste kantoorbaan of de eerste keer dat je echt spullen moet gaan vervoeren? Dan heb je een heuse Business Tas nodig. Niet te verwarren met een rugzakje of een canvas heuptas. Je werkt nu bij de big boys. En bij een Business Look in pak (of netjes in spijkerbroek met een jasje als dat mag) hoort een goede, stevige Business Tas die een tijd mee kan gaan.

business-tas

Met leer zit je eigenlijk altijd goed. Op de een of andere manier straalt het altijd gelijk een stuk meer zakelijkheid uit dan andere stoffen. Dus eigenlijk is leer wel een must.

En…..gelukkig heb je leer in heel veel vormen en kleuren dus kun je alsnog een legio aan tassen uitkiezen die bij jouw Business stijl passen.

Daarnaast is Nylon wel echt in opkomst als materiaal voor een goede Business Tas, vaak met een beetje een leer look om toch in hetzelfde straatje te passen.

Welke zakelijke look je ook hebt, de tas maakt het af en moet aansluiten bij de rest van je outfit. Het hoeft niet helemaal precies afgestemd maar toch zeker wel in de buurt komen. Dus, een goede business tas is een investering voor het leven.

Nette kantoor look met Tieclip

nette-kantoor-look-met-tieclip

Waar moet ik aan denken? 

Moet je altijd netjes naar kantoor? Of alleen soms voor belangrijke meetings? Dan wil je er goed uitzien. Een perfect passend pak, colbert en pantalon moeten netjes zitten. Niet te wijd, dat is helemaal de stijl van nu en daar kun je indruk mee maken.

Maar wat maakt het nog helemaal af? Een pochet natuurlijk, die zie je al steeds meer terugkomen op kantoor. Maar de Tieclip is net dat item wat je nu weer een comeback ziet maken. Nog niet helemaal ingeburgerd maar ook niet meer out-of-style.

Kies een lekker traditionele Tieclip, die overal goed bij gaat. Zilver, niet teveel tierelantijntjes maar een klein steentje zou bijvoorbeeld wel kunnen.

Kies een wit Pochet voor een klassieke nette look. Het witte pochet doet het altijd goed. Vaak heb je ook wel een wit overhemd en je kunt hem altijd nog als contrast dragen met meer blauw in je look.

Perfecte eerste keus om bij een pochet te beginnen. Op kantoor is vaak geen mogelijkheid om voor fellere kleuren te gaan omdat je nog redelijk traditioneel gekleed moet gaan. Niet op elk kantoor natuurlijk, maar vaak nog wel.

Voor de casual zondagse look kun je dan eens experimenteren met kleurige pochetjes. 

Lees ook: de beste noise cancelling headphones beoordeeld

De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.