Nette sneakers voor naar kantoor

door sulo | Geupdate op:  13 april 2019
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een paar sneakers in de kast staan. Voorheen werd de sneaker vooral gedragen tijdens het sporten, maar inmiddels zijn de schoenen uitgegroeid tot veelzijdige accessoires die zowel een zakelijke als casual outfit compleet kunnen maken.

Niet alleen op gelegenheden waar het niet officieel netjes hoeft, zijn sneakers een populair schoeisel. Ook op het kantoor zie je tegenwoordig genoeg mensen rondlopen in deze comfortabele schoenen. Er worden dan ook steeds meer nette sneakers ontworpen, die zelfs onder een mooi pak zeker niet misstaan.

Dresscode op kantoor

Wanneer je op kantoor werkt, wordt er vaak van je verwacht dat je goed voor de dag komt. Veel mannen dragen een pak of zorgen dat hun outfit er netjes en representatief uitziet. Met een verzorgd uiterlijk laat je een goede indruk achter bij je collega’s en eventuele klanten. In de zakenwereld is het daarnaast een algemene regel dat kleding niet te veel af mag leiden. Veel felle kleuren en patronen kun je in dit geval dan ook het best vermijden.

Vaak wordt deze zogeheten ‘business wear’ gecombineerd met leren veterschoenen. Ook lakschoenen of suède schoenen met gesp zijn traditionele schoenkeuzes voor op de werkvloer. Toch is de zogeheten dresscode op kantoor aan het veranderen. In het modebeeld van nu zien we dan ook steeds vaker mannen die hun zakelijke outfit combineren met een leuk paar sneakers. Dat dit niet altijd felgekleurde gympen hoeven te zijn, bewijst de mooie sneakercollectie van Floris van Bommel. De schoenen lopen niet alleen heel comfortabel, maar hebben ook een luxe én nette uitstraling. Twee vliegen in één klap!

Verschillende soorten sneakers voor op de werkvloer

Omdat je op kantoor natuurlijk wel je professionele uitstraling wil behouden, is het belangrijk je sneakers goed af te stemmen op je werkkleding. Ook de sector waarin je werkzaam bent, kun je meenemen in de keuze voor de perfecte sneaker voor jou. Voor een zakelijke uitstraling kun je de witte sneakers vaak beter achterwege laten. Wat zijn nou wel nette sneakers die je op de werkvloer kunt dragen?

Lees ook: dit zijn alle leuke sneaker stijlen die je kunt proberen

Klassieke veterschoenen met een twist

Brogues voor heren zijn klassieke veterschoenen die gekenmerkt worden door gaatjes aan de zijkant. Deze tijdloze schoenen zien we dan ook regelmatig terug in een professionele omgeving. De perfecte zakelijke schoen is er echter ook in een sneaker variant. Het kwaliteitsmerk Floris van Bommel heeft brogue-achtige sneakers in verschillende kleuren, waardoor er altijd wel een kleur is die perfect bij jouw maatpak of pantalon past. De dikkere rubberen zool zorgt ervoor dat de schoenen comfortabel dragen; ideaal dus wanneer je voor je werk veel onderweg bent of met een klant door de stad loopt.

Deze sneakers zijn de perfecte combinatie tussen comfort en stijl. Je kunt voor een gedurfde look gaan door te kiezen voor luxe sneakers met een opvallende kleur, veter of stiksel. Door de kleur van jouw pak perfect af te stemmen op de details van de sneaker zorg je voor een mooi geheel dat jouw outfit een rustige uitstraling geeft. Voor een neutralere look kun je kiezen voor de volledig donkerbruine of zwarte suède veterschoenen. Bruin kleurt mooi bij een blauw pak of nette blauwe broek, terwijl zwarte sneakers juist goed combineren met een grijs pak.

Nette sneakers met krokodillenprint

Voor de mannen die iets meer durven zijn er herenschoenen met een krokodillen- of slangenleren print. Deze leren schoenen geven een outfit vaak net dat beetje extra, zonder dat de luxe uitstraling verloren gaat. Ook op bruiloften wordt een net pak regelmatig gecombineerd met een paar originele leren veterschoenen met deze unieke dierenprint.

Dat het aanbod aan sneakers zeer gevarieerd is, bewijst het merk Van Bommel. In hun assortiment vind je dan ook verschillende sneakers met krokodillenprint. Naast de in het oog springende metallic glans hebben de schoenen een dikkere rubberzool, wat ze heel comfortabel maakt. Deze nette sneakers kunnen dan ook met gemak worden gedragen naar kantoor of bij een zakelijke bijeenkomst.

De cognac leren sneakers met krokodillenprint zijn een perfecte keus bij een antraciet pak of een nette grijze pantalon. Voor een iets gewaagdere look zijn de blauwe sneakers met een metallic laag een mooie optie. De blauwe kleur past goed bij een eveneens blauw pak. Door de kleuren goed op elkaar af te stemmen behoud je een verzorgde en professionele uitstraling. De glimmende krokodillenprint geeft het geheel net wat meer persoonlijkheid.

Leren sneakers met een gedurfde print

De dresscode omtrent professionele werkkleding wordt steeds soepeler. Hoewel we eerder hebben gesteld dat zakelijke outfits niet te afleidend mogen zijn, kan een leuk patroon of printje zeker geen kwaad. Juist in de accessoires kun je jouw persoonlijke stijl laten zien, bijvoorbeeld door een stropdas met een hippe print te dragen of juist voor een opvallend horloge te kiezen. Een sneaker met een gedurfd patroon kan een eenvoudige werkoutfit extra uitstraling geven.

Wanneer je jouw werkkleding simpel houdt, kan een mooi paar sneakers met print een leuke toevoeging zijn. Een zwart colbertje en een nette pantalon kunnen perfect worden aangevuld door een paar comfortabele schoenen met een trendy zwart-wit patroon. Ook een blauw pak maak je helemaal af door deze te combineren met leren sneakers met een gedurfde print. Zorg er wel voor dat de kleur van jouw pak of colbertje terugkomt in het patroon van de sneakers. Zo vormt je outfit altijd een mooi geheel.

Kies zelf ook eens voor een sneaker op kantoor

Sneakers zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Waren de gympen voorheen nog bestemd als sportschoen, tegenwoordig kun je zelfs op de werkvloer een paar comfortabele luxe Van Bommel schoenen dragen. Een nette leren sneaker doet in uitstraling dan ook niet onder voor traditionele luxe herenschoenen. Floris van Bommel is een merk met een groot aanbod aan kwaliteitsschoenen voor mannen. Ze spelen in op de grote vraag naar sneakers door verschillende hippe, luxe en gedurfde modellen schoenen aan te bieden. Van klassieke brogues met een sportieve twist tot glimmende schoenen met krokodillenprint; sneakers maken een professionele outfit helemaal af. Zo weet je zeker dat stijlvol én comfortabel op kantoor kunt verschijnen.

De oprichter van Mighty Good Man is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe styling producten en kleding. Al vanaf jonge leeftijd knipt hij bijvoorbeeld al zijn eigen haar en baard. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor de man.