Welke kleur pak moet ik kopen?

  • Geplaatst op
  • Door Joost
  • Geplaatst in Pak, Stijl
  • 0
Welke kleur pak moet ik kopen?

Ben je aan het twijfelen over welke kleur pak je moet kopen? Lees onze infographic voor advies!

WELKE KLEUR PAK MOET IK KOPEN?

ZOVEEL MOGELIJKHEDENDe vraag waar veel mannen mee kunnen zitten is welke kleur pak ze moeten kopen.

Lees verder voor welke situatie je het beste je kleur kunt kiezen.....

Pak kleuren, navy grijs en zwart


THE SINGLE SUIT

ALS JE MAAR 1 PAK ZOU HEBBENDe persoon die maar zelden een pak draagt zal er waarschijnlijk maar eentje hebben. Hij moet dan dus ook een pak kiezen wat voor bijna alle gelegenheden is te gebruiken.

De speciale gelegenheden die zich voordoen zijn natuurlijk de bruiloft, of begrafenis. Of het incidentele feestje waar je netjes naartoe moet. De drager van het pak moet zorgen dat hij niet uit de toon valt bij zulke gelegenheden.

Een donker, conservatief pak is dan de beste keuze als eerste pak. Zwart, navy blauw of antraciet zijn allemaal goede keuzes, maar antraciet is misschien de beste keuze vanwege zijn veelzijdigheid. Een pak met bretels is bij elke gelegenheid een slimme zet, de bretels kun je altijd nog afstemmen op je pak keuze.

welke kleur pak, antracietDE KEUZE

ZOVEEL KLEUREN, HOE KIES JE.....Het eerste wat anderen opvalt aan je pak is de kleur

De 1e impressie is heel erg belangrijk, en voordat iemand ziet wat voor een snede je hebt gekozen voor je pak of hoe hij valt, ziet iemand als eerste de kleur. De belangrijkste keuze die je dus zult moeten maken is de kleur van je pak.

Het belangrijkste om te weten is dat sommige kleuren eigenlijk altijd kunnen, en andere kleuren zijn gebonden aan bepaalde gelegenheden, of seizoenen.

Het ene kleur pak zal heel goed passen bij een specifieke gelegenheid, terwijl hij bij een andere volledig uit de toon zal vallen.

kleur pak stoffen kopen


DE MOGELIJKHEDEN

WELKE KLEUR PAK DAN NOG MEER?De heren onder ons die regelmatig een pak dragen willen natuurlijk ook wat meer keuze hebben.
De traditionele kleuren zijn Zwart, Navy blauw en donkergrijs. Elke garderobe zou rondom deze basiskleuren aangevuld moeten worden.

Een goede aanvulling hierop zou Bruin kunnen zijn met kleuren varierend van zandkleur tot donker-chocolade-bruin. Bruin is een handige aanvulling voor de garderobe omdat professioneel stijladvies vaak aangeeft dat mannen het meest tot hun recht komen in "aardse tinten".

Belangrijk om te weten is nog dat bruine pakken tot de jaren '80 niet gezien werden als geschikt om zakelijk te dragen. Tegenwoordig is dat al lang niet meer zo, maar er kunnen mensen zijn die nog van de "oude stempel" zijn. Donkergrijs/Antraciet is een goede kleur om te beginnen voor de jonge man. Navy blauw kan nog wel eens de jeugdigheid accentueren en dat doet antraciet niet.

Navy Blauw daarentegen is een goede traditionele keus en doordat hij veel wordt gebruikt zul je nooit uit de toon vallen. Wanneer je voor andere kleuren gaat is het belangrijk om rekening te houden met wat bij jou past. Het maakt hierbij uit wat je haarkleur is, de kleur van je ogen en je huidskleur.

De tips die stylisten altijd voor vrouwen hebben gelden dus met pakken zeker ook voor heren. Het beste is om alles goed in de spiegel te bekijken en houd hierbij ook rekening met verschillende lichtvallen. De stof van een pak kan onder fluoriserende lampen heel anders kleuren dan in de buitenlucht. Kijk bij ons op de site voor leuke voorbeelden van een pak met bretels.

welke kleur pak moet ik kopen

En natuurlijk helemaal in lijn met de artikelen in onze shop:

Welke kleur bretels horen daar bij?

De kleur van de bretels is misschien nog wel veel persoonlijker dan het pak en hier kun je echte elke kant mee op. Ons advies is om in ieder geval uit te kijken dat het niet téveel hetzelfde wordt allemaal. De kleuren die je in de bretellen kunt kiezen zijn denk ik óf neutraal en daarmee dicht in de buurt van je pak. Dit kan alleen als je een lichtkleurig overhemd aan hebt. Anders wordt het dus weer allemaal veel te donker of te grijs. Donkere bretels op een wit overhemd doen het bijvoorbeeld erg goed en zorgen er toch voor, ondanks dat ze nagenoeg dezelfde kleur hebben als je pak, dat ze eruit springen met genoeg contrast met je overhemd.
Felle kleuren zijn ook erg goed te doen. Hier kun je het beste mee afstemmen met je stropdas of met je sokken. Zo kun je wel zien dat je niet zomaar een "random" kleur hebt gekozen maar er wel wezenlijk over na hebt gedacht.
Verder gelden in het rijk van de kleuren voor bretels net als met stropdassen dat je bepaalde kleuren uit kunt zoeken voor het resultaat dat je wilt boeken. Ook hier kies je bijvoorbeeld rood wanneer je sterk wilt staan in onderhandelingen en ga je voor blauw voor meer gemoedsrust en vertrouwen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden